ENGLISHHírek
Kreatív kicsik
Megosztás

Mesefoglalkozások 5-8, illetve 8-11 éves gyerekeknek

2013. 08. 30

 


Közös mesélés, meseírás, mesecsinálás: a foglalkozásokon nem csak ismerkedünk a mesékkel, hanem mi magunk alkotjuk őket. Szavakból történetet szövünk, a történetet pedig mesévé alakítjuk. Beleképzeljük magunkat egy-egy szereplő helyébe, megjelenítünk, lerajzolunk, eljátszunk különböző helyzeteket, mesei jeleneteket.

A foglalkozásokat tartja: Menyhért Anna, Szettele Katinka

Mesefoglalkozásokat szívesen tartunk az ország bármely településén, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban.

Olvasni megtanulni komoly munka. Ha a szülő felolvas gyermekének, a kreatív fantázia szabadon fejlődik, és a későbbiekben könnyebben megy az olvasás. Még inkább igaz ez akkor, ha a gyerekek nem csak készen kapott mesékkel ismerkednek meg, hanem ők is csinálják a mesét. A közös mesecsinálás során a gyerekek kreatív fantáziája, érzelmi intelligenciája, empátiája, nyelvi és testi kommunikációs és problémamegoldó készségei fejlődnek, és megtanulják képpel és szöveggel kifejezni, történetté formálni azt, ami foglalkoztatja őket, örömeiket és problémáikat egyaránt.

A mesefoglalkozások fantáziafejlesztő és további jótékony hatásairól olvassa el a Menyhért Annával készült interjúkat: Gombhoz a kabátot, kabáthoz a főhőst!

További interjúk itt olvashatók.

Kérjük, keressenek minket elérhetőségeinken időpontegyeztetés céljából!
5kkozpont@5kkozpont.hu
30 503 41 45