ENGLISHHírek
VÁNDORLÁNY MESEKÖNYV ÉS MUNKAFÜZET
Megosztás

Alternatív kötelező olvasmány 3. és 4. osztályos tanulóknak!

2013. 06. 18


Újdonság!

Tegye színesebbé a tanévet!
Menyhért Anna Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros c. könyvéhez most drámapedgógiai elemeket tartalmazó, játékos feladatsor készült, amely segít elmélyíteni a gyerekek olvamányélményét és színesítheti a tanévet. A feladatok fejlesztik a gyerekek szövegértését, íráskészségét, helyesírását, problémamegoldó gondolkodását. A változatos pedagógiai módszereket alkalmazó komplex feladatsor kíváló tanári segédanyag, amely segíti az órai munkát és a tanári felkészülést.


Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros

A meseregény a népmesei hagyományokra épít, ugyanakkor annak modern, újszerű elemei átvezetik a gyerekeket a fantáziairodalom világába. A főszereplő személyében olyan hősnőt ismerhetnek meg, akire - a passzív népmesei nőkaraktertől eltérően - próbatételek várnak, miközben belső intuíciója viszi előre az ismeretlen felfedezésében.


"A Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros, miközben a legősibb hagyományainkat integrálja, friss, kortárs, a mai problémákra myitott és azokra választ kereső, fürkésző olvasmány." (Nagy Csilla, Palócföld, 2013/3.)
 

A munkafüzet a könyvvel együtt az 5kkozpont@5kkozpont.hu címen kedvezményesen megrendelhető! (25% kedvezmény a bolti árhoz képest!)

 

Ízelítő a feladatokból:
(Összeállította: Szettele Katinka)

  • Gyűjts össze olyan meséket, amelyekben lány a főhős! 
  • Állítsd sorrendbe a fejezet eseményeit! 
_____ Góri megáll Buzog-forrás vizénél
_____ Eloszlik a köd
_____ Góri elalszik
_____ A kisfiú a hegyre vezető ösvényre lép
_____ Góri hazaindul
_____ Focimeccset játszik a fennsíkon
  • Készíts interjút Kisváros lakóival, Mári mamával, Fáni nénivel vagy a cipőboltossal! Próbáld meg kideríteni, mi történhetett Kisvárosban!
  • Igaz vagy hamis az állítás? Tedd a mondatok mellé a megfelelő jelet! (Igaz = I, Hamis=H) Góri... eltévedt útközben. / otthon felejtette a szemüvegét. / ivott a forrás vizéből. / magával vitte a piros kislabdáját. stb.
  • Egészítsd ki a szavakat a hiányzó betűkkel! TE_G_R_ART, MA_Á_ÜN_E_ stb.
  • Cölöplény bejegyzésére foltok kerültek. Segíts Vándorlánynak a szöveg kiolvasásában! Egészítsd ki a hiányzó szavakat és betűket! "Kisváros ma sem látszo... . S...r... szürke köd bor...ja a vidéket. Kisváros ma sem lá............. . A köd egészen ................... volt. Kisváros ma sem ..................."