ENGLISHHírek
Miért érdemes íróiskolába járni?
Megosztás

Ónodi Lóri véleménye

2012. 09. 28

Íróiskolába először is a közösség miatt jó járni. Olyan emberekkel töltesz együtt hetente két estét, aki a tiedtől teljesen különböző világból érkeznek, és valószínűleg amúgy sosem találkoznál velük máshol, viszont összeköt benneteket az olvasás és az írás.


Másodszor is a közösség miatt jó íróiskolába járni, szárnyakat ad, amikor egy-egy írásod pozitív kritikát kap, és megtapasztalhatod, milyen nehéz úgy negatív kritikát megfogalmazni valaki felé, hogy az építő legyen.
Harmadszor a tanárok közössége miatt jó íróiskolába járni: úgy kapsz tőlük negatív kritikát, hogy óra után alig várod, hogy hazaérj és kijavíthasd a hibákat. Rámutatnak a problémákra, de hagyják, hogy a lehetséges megoldásokat te találd meg, és rád bízzák a végleges megoldás kiválasztását is.
Negyedszer meg azért, mert akármilyen közegből jössz, lesz olyan téma, amitől úgy érzed, hogy ágyúval lőttek ki a komfortzónádból, oda, ahol állítólag az élet kezdődik.
Ehhez jönnek még az érdekes feladatok, a sokszínű hétvégi előadások, az órák utáni éjszakába nyúló borozások és a félév végi felolvasóestek.
Végül azzon veszed észre magad, hogy szeptemberben már vágod a centit a második év első óráját várva.