ENGLISHHírek
Nézzen meg minket, s döntsön később!
Megosztás

Próbahónap az 5K Íróiskola első évfolyamán

2012. 09. 27

  Menyhért Anna az akció hátteréről


Az elmúlt hetekben sokan érdeklődtek az íróiskoláról telefonon, emailben. Jelentkezésre viszont elég kevesen szánták el magukat – annál többen jelentkeztek a Galambposta programra. Ez érthető is: a Galambposta ingyenes. Egy uniós projekt keretében egy meghatározott célcsoportnak szól: pedagógusoknak, akik a tanítás során alkalmazhatják majd a kreatív írást. S a pedagógusok közül is előnyben részesítjük azokat, akik vidékről jönnek, vagy akik hátrányos helyzetű gyerekeket tanítanak. De erre csak tíz főt fogadhatunk.

Többen kérdezték, hogy tudunk-e az Íróiskola kétéves képzésére is támogatást adni. Sajnos nem. Ez fizetős tanfolyam. Akadtak, akik azt mondták, azért jelentkeztek a Galambposta programra, hogy megnézhessék, mit csinálunk – ingyen. Sok rossz tapasztalatot szereztek már különféle fizetős tanfolyamokon. Világos, hogy nagyon nehéz az országban a helyzet, minden állandóan változik, s ebben a kiszámíthatatlanságban kétszer is meggondolja az ember, hogy mire költsön. S az is világos, hogy azok, akik az írás gondolatával, önmaguk és világuk megértésével, kifejezésével foglalkoznak, többnyire nem a milliomosok közül kerülnek ki.

A második évébe lépő 5K Központ éppen ebben a nehéz helyzetben kínál olyasmit, amire, úgy gondolom, nagy szükség van: értő közösséget, emberi kapcsolatokat, párbeszédet. Tanároknak és diákoknak egyaránt. Az alkotás, a munka és egymás tiszteletét. Azt, hogy a résztvevők megvitathatják egymással írásaikat, visszajelzést, tanácsot kaphatnak. Előző évfolyamunk hallgatói blogot írnak közösen, és többen közülük már első kötetük megjelenését készítik elő.

Ezért próbahónapot kínálunk: négy héten keresztül heti kétszer várjuk azokat szemináriumra, akik úgy gondolják, szeretnének megnézni minket, s csak ez után dönteni arról, folytatják-e a már látogatott órák árával csökkentett díjú tanfolyamot.

A próbahónapra október közepéig várjuk a jelentkezéseket.

Ismerkedjünk meg!

Menyhért Anna