ENGLISHOktatók, trénerek, író-szakértők
Menyhért Anna
Megosztás

1969-ben született Budapesten. Író, irodalomtudós, irodalomszervező, szerkesztő. Az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett Budapesten. Magyar–orosz–angol szakot végzett az ELTE-n, s 2002-ben szerzett PhD fokozatot ugyanott az Általános Irodalomtudomány programban.


Tanított az Eötvös József Gimnáziumban, a Miskolci Egyetem Modern Magyar Irodalom Tanszékén, majd a Balassi Bálint Intézet Hungarológia Tanszékének volt a vezetője. 

2000–2006 között a József Attila Kör elnöke, 2005-2011 között az Európai Írószövetség alelnöke, és 2007 óta a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület igazgatója.
Több helyen tanított kritikaírást és kreatív írást, tartott gyerekeknek meseíró foglalkozást. 
Az 5K Központ alapítója és igazgatója, az oktatási program kidolgozója.

Az ELTE BtK tudományos munkatársa, kutatási területe a női irodalom, a traumaelmélet és a kortárs irodalom. A Trauma és Gender Kutatócsoport vezetője.

Az Anonymus Kiadó szerkesztőjeként szerkesztette az Újraolvasó című irodalomtörténeti sorozatot, s a Belépő címűt, amelyben fiatal irodalmárok első tanulmánykötetei jelentek meg. Felelős szerkesztője volt a Kortárs Irodalmi Olvasókönyvnek, amely 72 kortárs írótól közöl szemelvényeket, s rövid portrékban mutatja be őket.

Kritikáit, tanulmányait és verseit számos magyar és külföldi irodalmi lap közölte. Három tanulmánykötete jelent meg: „Én”-ek énekeLíraolvasás (Orpheusz, 1998);Egy olvasó alibije (Kijárat, 2002); Elmondani az elmondhatatlant. Trauma és irodalom(Anonymus–Ráció, 2008). Első verseskötete Szelence címmel 2009 őszén jelent meg a Palatinus Kiadónál. A kis ló Tündérországban és A kis ló és a tigrisek című mesekönyvei 2010-ben jelentek meg, A kis ló és a szívbeszélő  2011-ben (Csodaceuza), a Vándorlány és az elvarázsolt kisváros 2012-ben (Pagony).

www.menyhertanna.hu
www.mannamesek.hu
Itt tanít: 
Íróiskola az 5K Központban. Kétéves képzés, 17+
Galambposta
Kreatív kicsik